Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Minőségirányítási rendszerek

A mindennapi gyakorlatban az élelmiszerek biztonságosabb előállítása és a fogyasztók egészsége érdekében az élelmiszergyártók és -forgalmazók minőségbiztosítási rendszereket vezettek be és működtetnek. A HACCP1 rendszert az 1960-as években működtették először az űrhajósok élelmezése kapcsán, és tíz év múlva bevezetésre került a konzerviparban is. A HACCP alkalmazását 2004. május 1-ével az élelmiszergyártók részére kötelezővé tették.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave