Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Az élelmiszeriparban alkalmazott mintavételezések

Az élelmiszer-ipari vállalkozások számára a bevezetett HACCP és a helyes gyártási gyakorlat (GMP) ad iránymutatást a mintavételek, a vizsgálatok gyakoriságáról, de saját maguk dönthetnek, hogy azt milyen gyakran végzik. A mintavételezések gyakorisága függ az élelmiszer-ipari szervezet jellegétől, méretétől, a minőség-ellenőrzések céljától. Hiteles mintavételezés nélkülözhetetlen. A vizsgálati eredmények döntik el, hogy a termék forgalomba kerülhet-e. A mintavételre nemcsak hatósági ellenőrzés céljából kerülhet sor, hanem a gyártásra felhasznált alapanyagok minőségének folyamatos ellenőrzése érdekében is. Mintavételezés szükséges a gyártásközi ellenőrzések elvégzéséhez is.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave