Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Az élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálatának jogszabályi háttere

Az élelmiszerek minőségének alapját képezi a romlást okozó és a patogén mikroorganizmusok monitorozása. A mikrobiológiai szennyezettség mértékének megállapításához szabványosított módszereket és eljárásokat kell alkalmazni. Hazánkban az élelmiszermintákra vonatkozó mikrobiológiai határértékeket a 4/1998. EüM rendelet határozza meg (amelyet jóváhagyott a 46/2007. EüM rendelet), valamint a 2073/2005/EK rendelet. Ez leírja, hogy a különböző mikroorganizmusok kimutatása milyen szabványos (standardizált) módszerekkel történjen. Ezzel biztosítható, hogy a különböző laboratóriumokban kapott eredmények összehasonlíthatók és kölcsönösen elfogadhatók legyenek.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave