Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Az élelmiszerekben előforduló szennyező organizmusok

Az élelmiszerekben jelen lévő mikroorganizmusok: baktériumok, gombák, vírusok, protozoonok, de jelentősek az embert megbetegítő egyéb paraziták, az ízeltlábúak és a rágcsálók is. A mikrobákat tovább csoportosíthatjuk az élelmiszerekben folytatott tevékenységük alapján: lehetnek hasznosak, károsak (szennyezők, romlást okozók), de találhatók közöttük egészségre veszélyes fajok is (kórokozók, határérték alatt megtűrhető kórokozók).

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave