Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Baktériumok

Élelmiszer-mikrobiológiai szempontból a legjelentősebb mikrobacsoport. Hatásuk az élelmiszerekre lehet káros vagy hasznos. Azon elszaporodva a szénhidrátok, fehérjék, zsírok bontásával, savak-gázok termelésével okozzák az élelmiszerek érzékszervi jellemzőinek megváltozását, érlelését vagy a romlását. Terjedhetnek az élelmiszerek útján a kórokozó baktériumok is. Gyakran szalmonellák, shigellák, patogén Escherichia coli vagy enterotoxin-termelő Staphylococcus aureus stb.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave