Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Gombák

Az élelmiszerekben sarjadzó- és penészgombák megfelelő körülmények között gyorsan elszaporodnak. Segíti a szaporodásukat a savas közeg és a hideg hőmérséklet. A mikroszkópos gombák egyes fajai (penészgombák) mikotoxinokat képesek termelni. A penészgombák a termékek felületén szaporodnak el, mert oxigénigényesek. Több fajuk a hasznos mikroflórához tartozik, például Saccharomyces kefir, Penicillium brevicaule. Utóbbi például a téliszalámi felületén található.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave