Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Szabványok gyűjteménye

 
  • MSZ EN ISO 4833:2003: Összes mikrobaszám meghatározása lemezöntéssel
  • MSZ ISO 21528-2:2007: Enterobactériumok számának meghatározása lemez-öntéssel
  • ISO 16649-2:2001: Escherichia coli-szám meghatározása lemezöntéssel
  • ISO 4831:2006: Coliformok meghatározása MPN-technikával
  • ISO 21528-1:2004: Enterobacteriaceae meghatározása MPN-technikával
  • ISO 21528-2:2004: Enterobacteriaceae-szám meghatározása telepszámlálással
  • BS ISO 4832:2006: Coliformszám meghatározása lemezöntéssel
  • MSZ ISO 15213:2006: Szulfitredukáló baktériumok száma, meghatározása lemezöntéssel
  • MSZ EN ISO 7937:2005: Clostridium perfringens-szám meghatározása lemezöntéssel
  • MSZ EN ISO 6579:2006: Salmonella-fajok jelenléte/hiánya kimutatása (tenyésztés)
  • AFNOR BRD 07/06-7/04 808463-RecC: Salmonella-fajok jelenléte/hiánya kimutatása (RT-PCR)
  • MSZ EN ISO 11290-1:1996/A1:2005: Listeria monocytogenes jelenléte/hiánya kimutatása
  • MSZ EN ISO 11290-2: 2012: Listeria monocytogenes-szám meghatározása (felületi szélesztés)
  • MSZ EN ISO 7932:2005: Bacillus cereus-szám meghatározása (felületi szélesztés)
  • MSZ ISO 15214:2005: Mezofil tejsavtermelő baktériumok számának meghatározása lemezöntéssel
  • MSZ EN ISO 10272-1:2006: Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a Campylobacter spp. kimutatására és számlálására. 1. rész: Kimutatási módszer
  • MSZ EN ISO 16654:2001: Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer az Escherichia coli O: 157 kimutatására
  • MSZ ISO 16649:2005: Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. Horizontális módszer a b-glükuronidáz-pozitív Escherichia coli számlálására
  • ISO 21527-1:2008: Élesztő és gomba kimutatása
  • EN ISO 16140:2003: Élelmiszerek és takarmányok mikrobiológiája. A választható módszerek validálásának protokollja
  • MSZ 20546: Kozmetikai készítmények mikrobiológiai vizsgálata
  • ISO 22716:2007: Kozmetikumok helyes gyártási gyakorlata
  • Élelmiszeripari szabványok kivonatos jegyzéke: Vidékfejlesztési Minisztérium, Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, 2012
  • Bölcsődei nevelés-gondozás szakmai szabályai: Módszertani levél, Budapest, 2012
  • Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus): 2–5210 számú irányelv. Jégkrémek. 2. kiadás, 2007. Ezen irányelv az élelmiszerekről szóló 2003. évi LXXXII. törvény 17. § (2) bekezdésének b) pontja alapján a jégkrémekre vonatkozó ajánlott irányelveket tartalmazza

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave