Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


A mikroorganizmusok szerepe az élelmiszerek romlásában

Az élelmiszerekben a mikroorganizmusok tevékenysége hasznos vagy káros lehet. Káros vagy kedvezőtlen a tevékenységük, ha nagymértékben elszaporodnak, az élelmiszerek anyagait lebontják, káros anyagcseretermékeket produkálnak, és ezzel a termékek romlását okozzák. A romlás az élelmiszerek biológiai és élvezeti értékének, az érzékszervi jellemzőknek (állag, íz, szín, szag) a kedvezőtlen változása.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave