Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Gabona- és gabonaipari termékek (cereáliák, liszt, kenyér)

A gabonamagvak természetes flóraként baktériumokat, élesztőket és penészeket tartalmaznak. Ezek csak akkor indulnak növekedésnek, ha a nedvességtartalom számukra kedvezővé válik. A magvak a keményítő mellett valamennyi cukrot, nitrogénvegyületeket, ásványi anyagokat, növekedési anyagokat tartalmaznak Magasabb víztartalom esetén az amilázok cukrot szabadítanak fel, a proteinázok több felvehető nitrogént biztosítanak a mikroorganizmusok számára.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave