Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Mikotoxikózisok

A múlt század ötvenes éveiben a mikotoxikózisok közül elsőként az ergotizmust írták le. Már korábban az anyarozsról elterjedt, hogy megbetegedések okozója. A kontamináció hordozója a gabona, illetve a belőle készült termékek. A megbetegedést a Claviceps purpurea által termelt ergotoxin, ergotamin és származékaik okozzák. Az ergotizmus gyomor- és bélrendszer, valamint ér- és idegrendszer károsító tünetekkel jár.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave