Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Vitaminok

A vitaminok az élethez szükséges szerves anyagok, amelyeket az emberi szervezet nem, illetve csak egyes esetekben, bizonyos vitamin-előanyagokból (provitaminok) tud előállítani, ezért a táplálékban meghatározott mennyiségben kell jelen lenniük. Energiaforrásként, építőanyagként nem használódnak fel, hanem részt vesznek az anyagcsere-folyamatokat befolyásoló, „szabályozó” enzimek felépítésében (koferment). A szervezet ellenálló erejének fenntartásában is van szerepük, innen származik az elnevezés (szabályozó-védő tápanyagok) második része.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave