Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Műanyagipari adalékanyagok élelmezés-egészségügyi követelményei

A műanyagok tulajdonságainak szinte korlátlan variációját a rendkívül sokféle kémiai anyag felhasználásával lehetett kialakítani. Ezeknek az anyagoknak jelentős része kémiailag kötött formában van jelen a késztermékben, más részük azonban csak gyengén kapcsolódik a makromolekulához, különböző hatásokra (pH, hőmérséklet) kioldódik, szennyezi a vele érintkező közeget, adott esetben a műanyagba csomagolt élelmiszert.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave