Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


A táplálékok összetétele

A fogyasztásra alkalmas táplálékok, akár élelmi anyagról, akár termékről van szó, a szervezet számára szükséges anyagokból, tápanyagokból és ezeket közvetítő, vivő anyagokból állnak. Az utóbbiak közt vannak a szervezet számára hasznosítható anyagok (emészthetetlen növényi rostok, ízesítők, fűszeranyagok) és adalékanyagok (konzerválószerek, mesterséges ízesítők, állományjavítók), valamint káros hatású szennyező maradványok (növényvédőszer-, pesticid-maradékok, mosogatószer-maradványok, baktériumok, hormonok, antibiotikumok stb.).

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave