Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Mikroelemek sorsa és a mikroelem-szükséglet

A pajzsmirigyhormon (tiroxin) alkotórésze, jódhiányban golyva keletkezik. Jódszegény talajból fakadó víz és ott termesztett növényi táplálékok jód-szegények. Az itt élő lakosságban a jódhiányos golyva általános, mindennapi jelenség. Megelőzésére javasolt a jódozott konyhasó használata. Megelőzésére javasolt a jódozott konyhasó használata. Hazánkban 1 kg jódozott só 15,3 mg jódot tartalmaz.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave