Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Táplálkozás és tápláltsági állapot

Az elfogyasztott táplálékokból a szervezetben bekövetkező változások eredményeként keletkeznek az élő sejtekhez, szövetekhez szükséges összetett vegyi anyagok, más szóval a test a táplálkozás eredménye, terméke. A sejtek, szervek, szövetek összetételében és működésében is változások mutatkoznak akkor, ha a táplálkozás mennyiségileg, vagy minőségileg nem megfelelő, ha a táplálékok nem tartalmazzák a szervezet számára szükséges valamennyi anyagot.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave