Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Élvezeti szerek

Közös tulajdonságuk, hogy koffeint tartalmaznak, mely hatását az agykéregre és az agykérget ellátó idegrendszerre fejtik ki. Csökkenti a központi idegrendszer gátlóhatást, megkönnyíti az ingerátadást, serkenti a szellemi tevékenységet, csökkenti a fáradtságérzetet. Élénkítő hatás 0,1 g koffein elfogyasztásakor jelentkezik, nagyobb dózisnál ellenkező reakciót vált ki.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave