Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Antibiotikumok

Antibiotikumok olyan terápiás szerek, amelyeket mikroorganizmusok termelnek és amelyeket mikroorganizmusok ellen használnak. Az 1970-es évekig széles körben alkalmazták őket nutritiv céllal is. Fermentációs úton történő előállításukkor a feldolgozási technológia során keletkezett mellékterméket, a micéliumot (fehérje- és szénhidrátdús) takarmány-kiegészítőként értékesítették a gyógyszergyárak. A micélium maradék antibiotikum tartalma jelentősen fokozta a takarmány értékesülést és a súlygyarapodást.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave