Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Élelmiszerek szennyeződése az ipari feldolgozási technológia útján.

A füstölt húsok vizsgálatánál igazolták először PAH-ok jelenlétét élelmiszerekben. A hagyományos füstölési eljárások a válogatás nélkül felhasznált, szennyezett, olajos, kátrányos fával való tüzeléssel nagymennyiségű PAH szennyeződést okoznak (10-50 μg BaP/kg). A jelenlegi hazai előírások szerint élelmiszerek füstöléséhez csak a legtisztább keményfa, illetve fűrészpor használható fel. Az elektrosztatikus füstölés csökkenti az áru PAH szennyezettségét. Jelentős csökkenést lehet elérni a füstoldatok és füstaromák használatával.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave