Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Mikotoxinok

A mikotoxinok a gombák, elsősorban „penészgombák” másodlagos anyagcseretermékei. Erősen fiziológiai, illetve patológiás hatásúak, az embert és gerinces haszonállatait többségükben enterálisan károsítják. A mikotoxinok okozta megbetegedéseket mikotoxikózisnak hívjuk. Mikotoxinokkal szennyezett élelmiszerek fogyasztásakor több ember, nagyobb közösségek is megbetegedhetnek, ezért ezen anyagok tanulmányozása is az élelmiszertoxikológia és élelmezés-egészségügy fontos részét képezik.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave