Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 6.


Az ivóvíz mikrobiológiai minősítése

Jelenleg az ivóvíz minősítése az előírt vizsgálatok együttes értékelése alapján a 201/2001.(X. 25.) Kormányrendelet szerint történik. A vizet akkor lehet ivóvíznek minősíteni, ha nem tartalmaz olyan mennyiségben vagy koncentrációban mikroorganizmust, parazitát, kémiai vagy fizikai anyagot, amely az emberi egészségre veszélyt jelenthet, és a rendelet 1. mellékletének A és B részében meghatározott követelményeknek megfelel, továbbá teljesülnek a rendeletben meghatározott követelmények is.

Egészségügyi mikrobiológia 6.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-6//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave