Forrai Judit, Barcs István (szerk.)

Népegészségtan 1.


Az egészségtelen táplálkozás népegészségügyi jelentősége és a megelőzés lehetőségei

Az elhízás világszerte jelentős és egyre növekvő népegészségügyi probléma. Hazánkban a túlsúly és elhízás gyakorisága folyamatosan emelkedik, amit leginkább az egyéni életmódbeli kockázati tényezők befolyásolnak. Ezen egészségkockázat mértékének növekedése miatt a krónikus, nem fertőző betegségek (pl. szív- és érrendszeri betegségek, bizonyos daganattípusok, anyagcsere-betegségek) is egyre gyakoribbá válnak. A megelőzésére irányuló intézkedéseket és az egészséges életmódot támogató környezet kialakítását számos jogszabály és program segíti. Jelen fejezet célja az egészségtelen táplálkozás hatásainak és gyakoriságának bemutatása, valamint a megelőző intézkedések ismertetése.

Népegészségtan 1.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 529 3

A népegészségügyi ellenőr és a védőnő szakirány Népegészségtan tantárgya kötelező tananyaga

Hivatkozás: https://mersz.hu/forrai-barcs-nepegeszsegtan-1//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave