Forrai Judit, Barcs István (szerk.)

Népegészségtan 1.


A fejezet rövid összefoglalása

Hazánkban – annak ellenére, hogy az elmúlt években számos pozitív irányba ható intézkedés történt – a túlsúly és az elhízás, valamint az ezek következtében kialakuló szív- és érrendszeri betegségek gyakorisága még mindig jelentős népegészségügyi probléma. Mindezek előfordulásában az egészségtelen táplálkozásnak jelentős szerepe van. A magyar lakosság étrendjére a nagy mennyiségű, főként állati eredetű zsír bevitele, valamint a teljes kiőrlésű cereáliák, zöldségek és gyümölcsök kis mennyiségű fogyasztása jellemző. A megelőzésben a jogszabályok bevezetése mellett a multiszektoriális részvételnek és a lakossági egészségfejlesztésnek is jelentős szerepe van.

Népegészségtan 1.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 529 3

A népegészségügyi ellenőr és a védőnő szakirány Népegészségtan tantárgya kötelező tananyaga

Hivatkozás: https://mersz.hu/forrai-barcs-nepegeszsegtan-1//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave