Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Egyéb Zoonozist okozó baktériumok

Közülük meg kell említeni a Brucella specieseket, melyekkel a fertőzés a fertőzött állattal való közvetlen érintkezés útján következik be, többnyire a bőrön keresztül, vagy a kórokozót tartalmazó tej és tejtermékek elfogyasztásával. Továbbá a Leptospirakat, melyek a fertőzött állat vizeletével közvetlenül vagy közvetve (víz, élelmiszer) jutnak el az emberhez. Az élelmiszerek közül jelentősek a fertőzött vízzel érintkező saláták zöldségfélék.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave