Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


A vírusok és rickettsiák élelmezés-egészségügyi jelentősége

A virusok és rickettsiák is lehetnek élelmiszer-továbbította megbetegedések kórokozói. Ezen kórokozók kijutva a szervezetből ellenálló képességüknek megfelelően életben maradhatnak megtartva fertőzőképességüket a környezet tényezőitől függően hosszabb, rövidebb ideig, így az élelmiszerben is. Az élelmiszerrel nem kellő hőkezelés esetén, vagy nyers élelmiszerrel, elsődleges vagy másodlagos szennyezésként adott esetbe fertőzésként az ember szervezetébe jutnak, az érzékeny sejtet fertőzve megbetegedést okoznak.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave