Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Starterkultúrák

Ha nem is tudatosan és a mikrobák tulajdonságainak ismeretében, de tapasztalat alapján már a régmúlt időkben is készített az ember tejből, növényekből élelmiszereket, melyek mikroorganizmusok hatására jöttek létre. Ma már tudatosan, mikrobiológiai ismeretek alapján keresik és választják ki azokat a mikroba fajokat, melyek az egészségre ártalmatlanok, de életműködésükkel, anyagcsere termékeikkel, enzimjeikkel nyersanyagokból fogyasztásra alkalmas élelmiszert tudnak előállítani.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave