Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Hőmérséklet

A környezet hőmérséklete a mikrobákat segítheti életfunkciójukban vagy elpusztíthatja azokat. Az optimális hőmérsékleti tartományban egyéb feltételek jelenlétében szaporodnak. E tartomány fölötti vagy alatti hőmérsékleten a mikroorganizmusok szaporodása leáll, megszűnnek életfunkcióik, vagy elpusztulnak. Különösen a magas hőmérsékletet használjuk élelmiszereink tartósítására olyan hőfokon, amelyiken a mikrobák nagy valószínűséggel elpusztulnak (sütés, főzés, pasztörizálás).

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave