Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


A zsírok lebontása

Avasodásnak nevezzük a zsírok és olajok bomlását. Ez a reakció kellemetlen íz és szagváltozást okoz. Az átalakulás oxidációval széndioxidra és vízre, vagy hidrolízissel történik, mely folyamatot a lipáz enzim hozza létre. A zsírsavak bomlása, a magasabb szénatomszámúból kisebb szénatomszámú irányba alakulhat. Ezek a kevés szénatomszámú zsírsavak nagyon kellemetlen ízű és szagú vegyületek.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave