Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Vizsgáló módszerek

Az élelmiszer-mikrobiológiai laboratóriumok egyik legfontosabb tevékenysége az élelmiszerekben előforduló mikrobák, toxinok kimutatása, a mikrobák nagyságrendjének meghatározása. A rendelet mellékletében, a különböző csoportokban előírt mikrobákon kívül – ha gyanú van rá – egyéb mikrobákra is kell vizsgálni az élelmiszert, különösen pathogénekre. P.: Shigellára, Campylobacterra, Listeriára, Yersiniára stb. Ezek a mikrobák által okozott fertőzések leggyakrabban fertőzött élelmiszerekkel terjednek.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave