Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Mennyiségi vizsgálatok

A mennyiségi vizsgálatoknál nagy jelentősége van az élelmiszerekből kitenyésztett mikrobák 1 g-ra vagy ml-re vonatkozó számának és nagyságrendjének. Az obligát pathogéneknél csak a jelenlétet kell kimutatni, általában 25 g-ra vagy ml-re. A fakultatív pathogéneknél és az indikátor mikrobáknál a nagyságrend a lényeges, mert csak bizonyos mikrobaszám felett jelentenek veszélyt az egészségre vagy jelzik az élelmiszer szennyezettségét.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave