Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Gyorsfagyasztott készítmények

Az élelmiszerek fogyasztásakor az alacsony hőmérséklet és az alacsony vízaktivitás nemcsak kizárja a mikroorganizmusok szaporodását, hanem részben el is pusztítja őket. A fagyasztás, tárolás és felengedtetés közben sok tényező befolyásolja a mikrobapusztulást. Az élelmiszer eredeti tulajdonságait jobban megőrző fagyasztási mód előnyös a mikroorganizmusok túléléséhez is. A termék összetevői közül némelyek védő hatásúak, mások fokozzák a pusztulást. A mikroorganizmusok ellenálló képessége a fagyasztás hatásaival szemben nagyon különbözik a faj és az élettani állapot szerint.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave