Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Hőkezelés nélkül, illetve hőkezelés után fogyasztható élelmiszerek

Azt, hogy valamilyen élelmiszert hőkezelés nélkül vagy hőkezelés után lehet fogyasztani, azt az élelmiszer jellege és az általános hazai étkezési szokások döntik el. Hőkezelésnek tekintjük a több percig tartó forralást, vagy sütést, ami az élelmiszer közepét 80-100 °C hőmérsékletre emeli (maghőmérséklet). A felmelegítés, meleg vízben való oldás nem hőkezelés.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave