Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


Az intézmény szerepe az élelmezés rendszerében

Az intézmények szerepe az élelmezési rendszer irányítási és ellátási részrendszere tevékenységi és információs folyamatainak végrehajtásában igen jelentős (lásd Az élelmezés rendszere című fejezetet). Részt vesznek az étlapok összeállításában, az élelmezési létszám pontos meghatározásában, az ételek megrendelésében, az ételosztásban, az étkeztetés lebonyolításában, a fogyasztók (hozzátartozók) tájékoztatásában, az étkezési kultúra terjesztésében, az étkeztetés körülményeinek megteremtésében. Ez utóbbi különösen fontos abból a szempontból, hogy a környezet nagymértékben befolyásolja az ételek elfogyasztását, az élelmezésről alkotott véleményt. Nem megfelelő környezetben az étvágy romlik, az ételmaradék növekszik, a fogyasztó nem kapja meg a szükséges tápanyagokat. Egyes esetekben az elszámolási részrendszer tevékenységi és információs folyamatai közül önálló gazdálkodás esetén a költségelszámolás és a pénzügyi lebonyolítás, valamint ezek információs elemei hárulnak az intézményre.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave