Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


Ételkészítés

Az élelmezési folyamat ezen szakaszában kerül sor az ételek elkészítésére az ételkészítő műveletek sorozatának, mint például sűrítés, lazítás, masszakészítés, hőközlés, hőelvonás, megvalósításával. Az ételkészítés különböző munkaterületeken valósul meg az étel fajtája szerint, figyelembe véve a mikrobiológiai és technológiai szempontokat. Ennek alapján megkülönböztetünk melegkonyhát, hidegkonyhát, tejkonyhát, cukrászkonyhát, tápszerkonyhát. A dolgozók ruházata a különböző konyharészeken megegyezik, fehér munkaruha, kötény, sapka, munkavédelmi cipő. A segédmunkások ruháját célszerű megkülönböztetni. Kialakítása, illetve a helyiségekben alkalmazott gépek, berendezések a Belső tényezők című alfejezetben kerültek leírásra.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave