Nemzeti Népegészségügyi Központ (közread.)

Koncepció az alapellátási kompetenciabővítő képzésekre


Koncepció az alapellátási kompetenciabővítő képzésekre

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 624 5

DOI: 10.1556/9789634546245

A praxisközösségek megjelenését az alapellátás legjelentősebb reformjának tartjuk a háziorvosi praxisok privatizációja óta. Az új működési modell számos előnnyel kecsegtet: hatékonyabb munkaerő-gazdálkodást, a szakmai standardok nagyobb arányban való érvényesülését, több prevenciós aktivitást, komplexebb, sokoldalúbb alapellátást várunk tőle. Mindez természetesen az alapellátó szakemberek mindennapi tevékenységét is jelentősen átalakítja, új kompetenciák jelennek meg, számos szakképzettségnek megfelelő munkakörben bővül a dolgozók hatásköre. Az új szemléletű ellátási rendszerekre való átállás kiterjedt, interdiszciplináris szemléletű képzést igényel. Eredménytermékünkben összefoglaljuk annak keretrendszerét, hogy az alapellátó orvosoknak és szakdolgozóknak kidolgozandó kompetenciabővítő képzések milyen szempontrendszerek mentén lennének a leghatékonyabbak. Bevezetőként összefoglaljuk a praxisközösségek működési modelljének legfontosabb ismérveit – erről bővebben projektünk B. II. munkacsoportjának tanulmányai értekeznek.

Hivatkozás: https://mersz.hu/koncepcio-az-alapellatasi-kompetenciabovito-kepzesekre-10//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave