Feith Helga Judit, Maráczi Ferenc, Sztrilich András

Egészségügyi jog


Egészségügyi jog

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 717 4

DOI: 10.1556/9789634547174

Bár több évezredes múlttal rendelkeznek az egészségügyi szolgáltatásra vonatkozó első jogi normák, és az első átfogó hazai egészségügyi rendelet 18. századi hatályba lépését követően exponenciálisan megnőtt az egészségügyi normák száma, mégis csak az elmúlt évtizedekben vált nélkülözhetetlenné az egészségügyi jog általános ismerete és megfelelő alkalmazása.

A tankönyv legfontosabb célkitűzése, hogy bemutassa az egészségügyi joghoz kapcsolódó legalapvetőbb szakismeretet: a rövid jogi alaptani bevezetőtől kezdődően a beteg és az egészségügyi dolgozók jogi helyzetén át az orvostudományi kutatásokhoz kapcsolódó hatályos rendelkezésekig. Jelen kötet főként gyakorlati ismeretanyagot tartalmaz, az Olvasó számos, a mindennapos egészségügyi ellátásból vagy éppen a bírói gyakorlatból vett példával találkozhat.

A könyv elsődlegesen az orvos- és egészségtudományi képzés BSc és MSc szintjein tanuló hallgatóinak készült, de meggyőződésünk, hogy bárki haszonnal forgathatja.

Hivatkozás: https://mersz.hu/egeszsegugyi-jog//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave