Félreértések, amik miatt lemaradhatsz a tudásról, amit a MeRSZ online okoskönyvtár használatával sajátíthatsz el. Amennyiben nem találsz valamilyen információt, fusd át az alábbi részt, hátha megtalálod bennük a választ a kétségeidre, kérdéseidre.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK A MeRSZ AZ EDDIG ISMERT E-TARTALMAKAT KÍNÁLÓ MEGOLDÁSOKTÓL?

A MeRSZ minden eszközön és környezetben (asztali gép, tablet, mobil) reszponzív, egységes megjelenést nyújt külön applikáció letöltése nélkül. Az olvasók könyvjelzőket és személyes megjegyzéseket helyezhetnek el a szövegekben. Az olvasáshoz nem kell terjedelmes könyveket letölteni, mindig csak az aktuális részeket a bennük elhelyezett, szinte tetszőleges méretű és adatgazdag illusztrációkkal. Az MeRSZ tartalmait előállító elektronikus szerkesztői rendszer a végletekig leegyszerűsíti és felgyorsítja a tartalomfrissítést.

A HALLGATÓKNAK MENNYIBE KERÜL A MeRSZ-HOZZÁFÉRÉS?

Ha a felsőoktatási intézmény, amelyben hallgató vagy, MeRSZ-előfizető, akkor az összes egyetemi polgár ingyen használhatja a rendszert.

Otthonról is elérem a szolgáltatást, vagy csak az egyetem területéről?

Amennyiben az intézmény erre lehetőséget biztosít, a https://shibboleth.mersz.org címen az egyetemen kívül is szabadon elérhetik a szolgáltatást.

Mi történik a megjegyzéseimmel, könyvjelzőimmel, ha kilépek a böngészőből?

A személyes bejelentkezéssel (https://shibboleth.mersz.org) elhelyezett megjegyzéseket és könyvjelzőket megőrzi a rendszer, azok a legközelebbi bejelentkezéskor is láthatóak lesznek. De ilyen azonosítás híján is megőrződnek a jegyzetek és könyvjelzők mindaddig, amíg a felhasználó nem törli az eszközéről a cookie-kat.

HOGYAN HIVATKOZHATÓK A MeRSZ-EN ELÉRHETŐ TARTALMAKRA?

A MeRSZ minden egyes bekezdéshez részletes hivatkozást ad. Ezek bibliogáfiai adatok megadásán túl az adott bekezdésre mutató URL-ként is működnek.

Hogyan tudom finomítani a keresést?

A keresések a Google-keresésben ismert operátorokkal finomíthatók.

Csak egy fejezetre lenne szükségem, le tudom tölteni?

Az anyagok a böngészőből oldalanként kinyomtathatók vagy letölthetők, ezt a rendszer nem korlátozza.

KI LEHET-E A MeRSZ-ANYAGOKAT NYOMTATNI?

Igen, az anyagok a böngészőből oldalanként kinyomtathatók, és ezt később sem szeretnénk akadályozni.

Amennyiben további kérdéseid vagy kétségeid lennének, esetleg szeretnél még többet megtudni a MeRSZ-ről, kövesd bejegyzéseinket itt a blogunkban és a Facebook-oldalunkon, vagy írj nekünk a mersz@akademiai.hu e-mail-címre, illetve hívj minket hétköznap 9 – 16 óra között a +36 1 464-8200 telefonszámon.

GYIK
Gyakran Ismételt Kérdések – MeRSZ