A MeRSZ (Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás) az Akadémiai Kiadó 2016-ban indult online okoskönyvtára, ami több száz magyar nyelvű kézikönyvet, szakkönyvet, felsőoktatási tankönyvet, jegyzetet tartalmaz a legkülönbözőbb tudományterületekről, a biológiától a zenetudományig; teljes szöveggel, kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában.

NÉZD MEG VIDEÓNKAT A MeRSZ MŰKÖDÉSÉRŐL:

A MeRSZ KIEMELT FUNKCIÓI

  • kényelmes keresési lehetőségek: szótövező és több művet érintő keresés vagy akár keresés az összes mű teljes szövegében egyszerre
  • kategóriaválasztás: böngészés a dokumentumok között tematika alapján
  • könyvjelzők, egyéni jegyzetek elhelyezése
  • dokumentumrészek másolása vagy nyomtatása – akár a jegyzetekkel együtt
  • hivatkozások gyors beszúrása: a rendszer gombnyomásra felkínálja az adott szövegrész pontos bibliográfiai leírását két formátumban (Harvard és Chicago), amely hivatkozásként bemásolható egy külső dokumentumba vagy hivatkozáskezelő programba letölthető
  • választható nézetbeállítások: változtatható szövegmegjelenítés, saját jegyzet- és hivatkozásikonok elrejtése

50 intézmény, 600 olvasható mű

A MeRSZ használóinak köre a szolgáltatás elindítása óta folyamatosan dinamikusan bővül. Az EISZ Nemzeti Program révén a tavalyi, 2018-as évben már 50 hazai és határon túli intézményből, köztük a legjelentősebb hazai egyetemekről, könyvtárakból és több kutatóintézetből, illetve múzeumból is bárki számára szabadon elérhető az adatbázisunk teljes tartalma, ami több száz alapművet, összefoglaló kézikönyvet, felsőoktatási tankönyvet és jegyzetet jelent. Tovább a MeRSZ online okoskönyvtárhoz »

TÖBB SZÁZ JOGTISZTA SZAKKÖNYV EGY HELYEN, A MeRSZ-EN

Az itt megjelent könyvek új, digitális kiadásnak minősülnek, ISBN-számot kapnak, illetve a Magyar Tudományos Művek Tárában is feltüntethetők, és idézeteket is lehet rájuk gyűjteni. A művek bekezdésszinten hivatkozhatók, az idézett szöveghely pontos bibliográfiai leírása egyetlen kattintással választható formátumban kimásolható vagy valamely hivatkozáskezelő programba letölthető. Az online megjelenés lehetőséget teremt a könyvek frissítésére is, hogy a felhasználók mindig naprakész tartalmakat kapjanak.

A MeRSZ A JÖVŐ KÖNYVTÁRA

A kifejezetten a tanulás, oktatás és kutatás céljára létrehozott és azóta is nagy erőkkel fejlesztett felület tudása messze felülmúlja a jelenleg ismert egyéb e-könyves megoldásokét. 

MeRSZ APPLIKÁCIÓ MOBILTELEFONRA

A MeRSZ-et a mobilodon is kényelmesen használhatod: töltsd le az ingyenes applikációt iOS-os, Androidos vagy Windows-os okostelefonodra:

Amennyiben szeretnél még többet megtudni a MeRSZ-ről, kövesd bejegyzéseinket itt a blogban és a Facebook-oldalunkon. Ha kérdésed lenne, nézz szét a „Gyakran ismételt kérdések” rovatunkban, vagy írj nekünk a mersz@akademiai.hu e-mail-címre, illetve hívj minket hétköznap 9 – 16 óra között a +36 1 464-8200 telefonszámon.

mi a mersz
Mi a MeRSZ?

pdf   TÖLTSD LE A MeRSZ FELHASZNÁLÓI SEGÉDLETÉT »