Albert Emőke, Bódiss János, Brátán János, Ganyecz Ádám, Mártonné Pakai Márta

Elektronika biomérnök hallgatóknak


Elektronika biomérnök hallgatóknak

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 637 5

DOI: 10.1556/9789634546375

Korunkban az elektronika fontosságának bizonygatására nincs szükség. A mérnöki szakmában is az a helyzet, hogy mind az ipari hajtásokból, mind az ipari méréstechnikából majdnem teljesen kiszorultak a nem elektromos eszközök. Ebben a környezetben megengedhetetlen, hogy egy műszaki vagy természettudományos végzettséggel rendelkező – még ha nem is villamosmérnök – ne ismerje az elektronika alapvető fogalmait és megoldásait legalább olyan mértékben, hogy képes legyen villamos szakemberekkel való kommunikációra, az elektronikával szembeni igényei szakszerű megfogalmazására.

E jegyzet – a bőséges elektronikai tankönyvirodalom sajnálatosan csekély hányadához csatlakozva – ennek a tudásnak a megszerzését kívánja szolgálni. Az anyagot a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán folytatott évtizedes elektronika-oktatás tapasztalataira építve, rövid és egyszerű tárgyalásmódra törekedve, a klasszikus „alapösszefüggések – hálózati számítások – alkatrészek – alapkapcsolások – kommunikációs rendszerek” sorrendben, az elektronika és az elektrotechnika merev szétválasztása nélkül tárgyalja. Végezetül egy konkrét példa részletes ismertetésével mutatja be az olvasónak, hogy az itt megszerzett tudás – a digitális integrált áramköri technika mai állása mellett – elegendő egy nem túl összetett méréstechnikai elektronika konstrukciós munkájának elvégzésére is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/bodiss-elektronika-mernokhallgatoknak

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
KEDVENCEIMHEZ ADÁS

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
MAPPÁBA RENDEZÉS

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
KIVONATSZERKESZTÉS

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
FOLYAMATOS GÖRGETÉS

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave