Deutsch Nikolett

A stratégiai technológiamenedzsment alapjai


A stratégiai technológiamenedzsment alapjai

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2023

ISBN: 978 963 454 887 4

DOI: 10.1556/9789634548874

Sorozat: Innovációs szakkönyvek

A stratégiai technológiamenedzsment olyan, viszonylag rövid múltra visszatekintő interdiszciplináris témakör, amely a vele szoros kapcsolatban álló diszciplínákban – stratégiai menedzsment, innovációmenedzsment, projektmenedzsment, tudásmenedzsment, változásmenedzsment, IT-menedzsment – végbement fejlődésből is táplálkozva, illetve azokat támogatva jelent meg és vált egyre erősebb kutatási területté.

A stratégiai technológiamenedzsment magasabb szintre emeli az új technológiák megjelenési és kiaknázási folyamatainak vizsgálatát, valamint azzal foglalkozik, hogyan járulnak hozzá a technológiák a szervezetek eredményes és hatékony működéséhez. Azt hangsúlyozza, hogy a vállalatok versenyképességének forrásául technológiai erőforrásaik és képességeik, valamint azok fejlesztésére tett erőfeszítéseik szolgálhatnak.

A stratégiai technológiamenedzsment és így jelen szakkönyv fókuszában is az áll, hogyan integrálható a technológiai stratégia és annak menedzselése a vállalat stratégiai gondolkodásába, magas szintű tervezési és menedzsmentfolyamataiba.

Hivatkozás: https://mersz.hu/deutsch-a-strategiai-technologiamenedzsment-alapjai//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave