Keller Kevin Lane, Kotler Philip

Marketingmenedzsment


A csatornatagok értékelése

A termelőknek időnként értékelniük kell a közvetítők teljesítményét olyan szempontok alapján, mint az értékesítési kvóták elérése, az átlagos készletszintek, a kiszállítási idő, a megsérült vagy elveszett árukkal kapcsolatos intézkedések, valamint a promóciós és képzési programokban való együttműködés. Ekkor a gyártó vállalat ráébredhet arra, hogy bizonyos közvetítőknek a nyújtott teljesítményükhöz képest túlságosan sokat fizet. Az egyik gyártó, amely forgalmazóinak térítést fizetett a raktárban tárolt készletekért, rájött, hogy a készleteket valójában közvámraktárban tárolták, saját költségén. A termelőknek célszerű funkcionális árengedményeket kidolgozniuk, és meghatározott összeget fizetniük a kereskedelmi csatorna minden olyan szolgáltatásáért, amelyet az előírtak szerint teljesít. Az alulteljesítőknek tanácsadásra, újabb képzésre és motivációra van szükségük, de az is lehet, hogy meg kell velük szakítani a kapcsolatot.

Marketingmenedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 778 4

A szerzők célja az volt, hogy a lehető legátfogóbb, legaktuálisabb és legpraktikusabb marketingszakkönyv szülessen meg. Törölték az idejétmúlt elemeket, s a legfrissebb példákkal és esetekkel aktualizálták a klasszikus művet.

Az új kiadásban található főbb változások

Minden fejezet elején vadonatúj illusztrációk adnak bevezetést. Aktuális márkákat vagy vállalatokat mutatnak be, emellett csoportos vitaindítóként is használhatók. Az egyes témaköröket teljesen új cégbemutató szakaszok színesítik. Ezek valódi vállalatok példáin keresztül szemléltetik a fejezetben tárgyalt fogalmakat. Termékeket, szolgáltatásokat és piacokat mutatnak be, gyakran reklámokkal vagy termékfotókkal is kiegészítve.

A fejezetek végén Kiváló marketingmunka címmel két-két mini-esettanulmány található, amely vezető szervezetek innovatív és leleményes marketingmegoldásait mutatja be. Mindegyik esethez a tantermi vitát és az elemzést előmozdító kérdések is kapcsolódnak.

Az új kiadás részletesen foglalkozik a gazdasági, a természeti és a technológiai környezet utóbbi években végbement drámai változásaival, különösen kihangsúlyozva a gazdasági válság idején alkalmazható marketingtechnikákat, a fenntarthatóság és a zöld marketing megjelenését, valamint az infokommunikáció egyre gyorsuló fejlődését.

A személyes kommunikációról szóló fejezetet jelentősen frissítették, figyelembe véve a közösségi médiumok és a kommunikációs környezet változásait.

Az új kiadás magyarországi megjelenését alapos szaklektori munka előzte meg. A kiadó ezúton mond köszönetet Bauer Andrásnak, Fojtik Jánosnak, Hofmeister-Tóth Ágnesnek, Horváth Dórának, Józsa Lászlónak, Rekettye Gábornak, Simon Juditnak és Veres Zoltánnak, akik ebben a nagyívű munkában részt vettek, és biztosították az adaptáció szakmai színvonalát.

Hivatkozás: https://mersz.hu/kotler-keller-marketingmenedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave