Hua Nam Son, Gubán Ákos

Számítástudomány


Bevezetés a matematikai logikába

A logika általában a gondolkodás tudománya, így a logika tárgya maga a gondolkodás. A matematikai logika a logika egy részterülete, amely a matematikai gondolkodásformák elemzésével és modellezésével foglalkozik. Feladata a matematikában használatos gondolkodási formák, logikai szabályok kialakítása és helyes bizonyítási eljárások megalapozása.

Számítástudomány

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 217 9

A BGE Gazdaságinformatikus szak egyik legfontosabb alapozó tantárgya a Számítástudomány, amely bevezetést nyújt a matematikai logika és a formális nyelvek elméletébe, az automataelméletbe, valamint a programozás alapjaiba. A tárgyat több mint hat éve oktatjuk, és szükség volt egy olyan átfogó oktatási anyagra, mely a tárgy megértéséhez nyújt segítséget a hallgatók számára. A könyv felépítése jól körülhatárolja a témákat, valamint mintapéldák segítségével javítja az elméleti anyagok gyakorlatba történő leképezését.

A szerzők elsősorban informatikai és közgazdasági ismeretekkel rendelkező hallgatók számára nyújtanak betekintést a Számítástudomány eszközeiről, módszereiről és módszertanairól. Elsősorban Gazdaságinformatikus hallgatók számára készült a könyv, de olvasása hasznos lehet Gazdálkodás és menedzsment, valamint Pénzügy és számvitel szakos hallgatók számára is. Kiegészítő információkat tartalmaz a mélyebb matematikai alapokkal nem rendelkező hallgatók számára az informatikai elveket biztosító matematikai elméletek megismertetésében. Szemléletében műszaki-matematikai vonalat követ, ezáltal komplexebb rálátást nyújt az IT elveinek szélesebb körű megismeréséhez. Sok sikert és élvezetes tanulmányozást kívánunk!

A szerzők

Hivatkozás: https://mersz.hu/hua-guban-szamitastudomany//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave