MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Rekettye Gábor, Törőcsik Mária, Hetesi Erzsébet

Bevezetés a marketingbe


Milyen céllal?

A kommunikációs céloknak igazodniuk kell a marketingstratégiában és így a szervezeti célhierarchiában meghatározott elvárásokhoz, hiszen a piacbefolyásolás révén ezeket szükséges alátámasztani és elérni. E nézőpont mellett az elérendő célközönség függvényében és minél jobb megismerése által kerülnek a kampánycélok kijelölésre. Lényeges szempontot jelent tehát a márka észlelése, megítélése, illetve a márkavásárlási szándék erőssége. Egy új termék- vagy szolgáltatáskategória létrehozása esetén gyakran maga a kategória iránti kereslet felkeltése válik lényegessé. A márkaismertség önmagában is, a vásárlás helyszínén pedig különös jelentőséggel bír. A márka jelenlegi megítélése lehet negatív, aminek megváltoztatása, az attitűdök módosítása a sikerhez elengedhetetlen. Lehet azonban, hogy a célcsoport pozitív hozzáállásának megerősítése és az arra való építés révén a márka, a szervezet társadalmi elismertsége növelhető. A márkavásárlási szándék erősítése végső célként mindig ott motoszkál a tervező fejében, hiszen a kommunikációs megoldásokkal végső soron mindig az értékesítés előmozdítását kívánjuk elérni.

Bevezetés a marketingbe

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 759 3

Három dolgot emelek ki, ha a Bevezetés a marketingbe erényeit kell megragadnom. Elsőként azt, hogy szakít a klasszikus marketingkönyvek sémáival, és számos újszerű megközelítést mutat be. Másodszor a szerzők önmérsékletét az egyes témák kifejtésében. Harmadszor a szöveg könnyed stílusát. Ezektől lesz ez a könyv kifejezetten olvasóbarát. Azért ajánlom elolvasásra, mert azon ritka művek egyike, ami kedvet csinál egy olyan szakterülethez, amelynek művelése könnyűnek tűnik, a sikert azonban szűkösen mérik.

Dr. Veres Zoltán

sorozatszerkesztő

Pannon Egyetem, Veszprém

Hivatkozás: https://mersz.hu/rekettye-torocsik-hetesi-bevezetes-a-marketingbe//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave