MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Weltsch Zoltán

Képlékeny alakítás a járműiparban


A mikrokivágás/lyukasztás technológiája

A nemzetközi irodalomban Geiger és munkatársai (2001) foglalkoztak elsőként átfogó módon a „mikroképlékenyalakítás” (microforming) technológiájával. Áttekintő cikkében arra keresi a választ, hogy miért korlátozott az effajta képlékenyalakítási technológiák elterjedése az ipari alkalmazásokban, amikor azok számos gazdaságossági és környezetvédelmi előnnyel rendelkeznek más, mikroalkatrészek megmunkálásához alkalmazott technológiákkal szemben. Ilyenek például a gazdaságos anyagfelhasználás és a tömeggyárthatóság. Írásában, szisztematikusan végigjárva a makrotartományból a mikrotartományba való átállással járó problémákat, azaz az úgynevezett „méretproblémát”, illetve az alap- és alkalmazott kutatások eredményeit feldolgozva arra a következtetésre jut, hogy a méretprobléma nem csupán a gyártási folyamat során, hanem a teljes alkatrész-előállítási rendszerben felbukkan, és ezáltal új megoldásokat generál a szerszámtervezési koncepciók terén is.

Képlékeny alakítás a járműiparban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 454 299 5

A jegyzet célja, hogy egy rövid elméleti bevezető után bemutassa a járműiparban használatos legkorszerűbb anyagokat és a hozzájuk kapcsolódó hagyományos és új képlékenyalakítási technológiákat. A jegyzet a lemezalakítási technológiákat mutatja be, és nem tér ki a járműiparban használatos térfogatalakításokra.

Hivatkozás: https://mersz.hu/weltsch-keplekeny-alakitas-a-jarmuiparban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave