MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Ősz János

Hő- és atomerőművek vízüzeme 1.


Magnetit

Az ötvözetlen és gyengén ötvözött acélok felületén képződő magnetit () két, egymás felett elhelyezkedő, morfológiailag jól megkülönböztethető réteget alkot. A védő oxidréteg ötvözetlen és gyengén ötvözött acélon 30-50 μm vastag, ötvözött acélon kisebb, míg ausztenites acélon a védő oxidréteg vastagsága 0,05-1,0 μm. A további vastagságnövekedés már nem védő hatású, mert nem az acélfelületről, hanem döntően a vizes oldatból építkezik. Jó védőhatás a belső topotaktikus rétegektől várható, mert az oldatfázisból kiváló magnetit porózus, és lazábban tapad a felülethez. Az acéllal közvetlenül érintkező, úgynevezett topotaktikus réteg kristályai lényegesen kisebbek (átlagos méret 0,1 μm), mint a külső réteg kristályai (1 μm), melyek között kocka és oktaéder alakú egykristályok is találhatók.

Hő- és atomerőművek vízüzeme 1.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 454 334 3

A könyv célja az elmúlt 20-30 évben keletkezett, új vízüzemi ismeretanyag szintetizálása és megismertetése a magyar szakemberekkel. A könyv a vízüzem – általam összeállított – ismeretanyagát foglalja össze bemutatva a magyar kutatási eredményeket a megvalósított megoldásokkal együtt. A nemzetközileg is elismert eredmények főleg a paksi VVER-440 blokkok primer és szekunderköri vízüzeme területén születtek.

Hivatkozás: https://mersz.hu/osz-ho-es-atomeromuvek-vizuzeme//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave