MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Márkus Attila, Czigler Balázs

Neurológia

Bővített, átdolgozott kiadás


Az érelzáródást követő fontosabb neurológiai tünetek

Függetlenül attól, hogy mi okozza az adott ér elzáródását, az általa ellátott terület ischaemiája miatt jellegzetes tünetek alakulnak ki. Itt a legszembetűnőbb tüneteket soroljuk fel néhány agyi ér tekintetében (a neurológiai irodalom számos más vascularis szindrómát leír). A lebenyek működésének, illetve károsodásaik tárgyalása során ezeket a tüneteket részletesen tárgyaltuk, illetve számos más, kevésbé nyilvánvaló tünetet is leírtunk.

Neurológia

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 055 7

Tankönyvünk második, átdolgozott kiadása több mint egy évtized után jelenik meg. Bár maguk a neurológiai betegségek keveset változtak ez idő alatt, ismereteink róluk jelentősen gyarapodtak, ahogyan számos kórkép esetében a kezelési lehetőségek is. Amellett, hogy igyekszünk követni ezeket a változásokat, az új kiadással célunk még inkább megfelelni azon elvárásoknak, melyeket a könyv olvasóközönsége támaszt.

A könyv elsősorban pszichológia szakos egyetemi hallgatók számára készült, de reményeink szerint a klinikai pszichológia – és persze a neurológia – iránt érdeklődők, illetve az érintett területeken dolgozó más szakemberek (klinikai pszichológusok, neuropszichológusok, gyógytornászok, logopédusok, ápolók), akár neurológiai betegekkel kapcsolatba kerülő orvosok is haszonnal forgathatják majd.

Hivatkozás: https://mersz.hu/markus-czigler-neurologia//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave