MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Baracskai Zoltán

Tizenegy előadás a szervezetek vezetéséről


Megelőlegezett sikerígéret

Kolléganőm mesélte, hogy hívott egy ablakszigetelőt. Egy fiatalember érkezett, aki szépen dolgozott, és közben beszélgettek. Elmesélte többek között, hogy ez a szakmája, de nem a fő bevétele. Szerencsejátékból él. A kolléganőmet is megérintette a vallomás hangulata, és bevallotta az ablakszigetelő fiatalembernek, hogy ő nagyon fél a játékbarlangoktól, hiszen csillapíthatatlan vágyat érez a közelükben. A fiatalember hátrafordult, és csak annyit kérdezett: Van neked szerencséd? Nincs – mondta kolléganőm. Akkor kerüld el a szerencsejátékot. Képzeljük el, hogy megkérdeznénk a szervezetvezetőt: Van neked szerencséd? Nagyobb összegbe lefogadom, hogy nyolcvan százalékuk azt állítaná, hogy nincs! Akkor nagy ívben kerüld el az újsütetű kiutak keresését! – mondaná neki az ablakszigetelő, aki főállásban szerencsejátékos. A múlt századi illemtankönyvek szívesen ajánlották a „Van szerencsém!” köszönési szófordulatot, melynek használata itt-ott még él a nyelvben. Talán itt és most szerencséje van annak, aki így üdvözli azt, akivel épp most találkozott. Egyszerűbben mondva: vagy találkozunk a szerencsével, vagy nem. A lényeg az, hogy ha összefutunk vele, akkor felismerjük-e. Nos, vizsgáljuk meg, hogy a feltételezett nyolcvan százalék – aki azt mondaná, hogy nincs szerencséje – összefutott-e valamikor valahol valakivel, és az meghatározta-e, hogy egy szervezet vezetője legyen.


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 05 9962 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/baracskai-tizenegy-eloadas-a-szervezetek-vezeteserol//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave