MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Hornyák István

Elsősegélynyújtás


Teremtsen biztonságot a baleset helyszínén, értékelje a baleseti mechanizmust

Soha ne lépjen baleseti helyszínre, amíg a személyes és a bajbajutott biztonságáról meg nem győződött. Tájékozódjon, hogy mi és hogyan történt. Hívja fel a környezet figyelmét a lehetséges és valós veszélyekre. Amennyiben a veszélyes helyszínen segélynyújtói módszerekkel nem tud, nem lehet biztonságot elérni, ne közelítse meg a helyet, és erre szólítsa fel a környezetét is. Hívjon pontos tájékoztatással szakembereket, akik megfelelő felszereltséggel, biztonságosan tudnak menteni.

Elsősegélynyújtás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 503 3

A kötet célja, hogy rögzíthető, könnyen tanulható formában ismertesse a legfontosabb beavatkozási lépéssorokat. A tantárgy jellemzően szintetizáló ismeretekre épít. Ez feltételezi, hogy az olvasó már kellő anatómiai, élettani, kórtani ismeretek mellett megfelelő tudással rendelkezik klinikai tárgyakból is. Bizonyos fejezetek tanulása során szükségessé válhat még nem tanult klinikai ismeretek megszerzése is, hogy az adott segélynyújtói beavatkozás értelmét megértse. Ez fokozott érdeklődést kíván az amúgy is jövendő szakmáját megalapozó tanulás iránt. Így elérhet egy magasabb szintű elméleti elsősegélynyújtói tudást.

Hivatkozás: https://mersz.hu/hornyak-elsosegelynyujtas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave