Tarsoly Emil

Anatómia


Nemi szervek – organa genitalia

A fejlődés kezdetén mindkét nemnek megfelelő nemi szerv telepek kialakulnak, és a nemiség nem dönthető el. Ezt a szakaszt indifferensfejlődési stádiumnak nevezzük. Később a végleges nemiségnek megfelelő szervek fejlődnek erőteljesebben, a másik nemnek megfelelő telepek pedig csökevényes formában maradnak vissza. A 3. hónap végén már a nemi szervek alapján megállapítható a fejlődő egyed nemisége. A nemi szervek adják az elsődleges nemi jelleget.

Anatómia

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 518 7

Ez a könyv egyáltalán nem hasonlít a szokásos leíró jellegű tankönyvekhez. Célja és feladata sem azonos a jól ismert, illetve a jelenleg is használt Funkcionális anatómia könyvével.

Az anatómiai ismeretek kívánt színvonalú megtanulásához, úgy, hogy az összefüggéseket is megértse, az emberi szervezetet egészben lássa a hallgató, most is a leíró jellegű, magyarázatokat is nyújtó Funkcionális anatómia könyv a megfelelő alapirodalom, természetesen kiegészítve az előadások-gyakorlatok anyagával és megfelelő anatómiai atlaszokkal.

Ennek a könyvnek célja a lényeges dolgok kiemelése a szöveghalmazból, az összetartozó fogalmak kellő csoportosítása (amik mindig a legnagyobb problémát jelentik a tanulóknak), és a már megszerzett anatómiai ismeretek logikus, adekvát használatának segítése. Rendkívül hasznos lehet a könyv ezen formája a tudás kontrollálásában (önkontroll), különösen a vizsgára való felkészülésben.

Hivatkozás: https://mersz.hu/tarsoly-anatomia//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave