Tarsoly Emil

Anatómia


Agykamrák – ventriculusok

A központi idegrendszer a velőcsőből fejlődik úgy, hogy cranialis részén előbb 3 tágulat (primaer agyhólyag) jön létre (prosencephalon, mesencephalon, rhombencephalon), majd ebből alakul ki 5 szekunder agyhólyag (telencephalon, diencephalon, mesencephalon, metencephalon, myelencephalon), amik az agyvelő egyes részeinek telepeit alkotják. A velőcső ürege beszűkülve, de megmarad az agyvelőn belül az agy kamrarendszerét alkotva (ventriculi).

Anatómia

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 518 7

Ez a könyv egyáltalán nem hasonlít a szokásos leíró jellegű tankönyvekhez. Célja és feladata sem azonos a jól ismert, illetve a jelenleg is használt Funkcionális anatómia könyvével.

Az anatómiai ismeretek kívánt színvonalú megtanulásához, úgy, hogy az összefüggéseket is megértse, az emberi szervezetet egészben lássa a hallgató, most is a leíró jellegű, magyarázatokat is nyújtó Funkcionális anatómia könyv a megfelelő alapirodalom, természetesen kiegészítve az előadások-gyakorlatok anyagával és megfelelő anatómiai atlaszokkal.

Ennek a könyvnek célja a lényeges dolgok kiemelése a szöveghalmazból, az összetartozó fogalmak kellő csoportosítása (amik mindig a legnagyobb problémát jelentik a tanulóknak), és a már megszerzett anatómiai ismeretek logikus, adekvát használatának segítése. Rendkívül hasznos lehet a könyv ezen formája a tudás kontrollálásában (önkontroll), különösen a vizsgára való felkészülésben.

Hivatkozás: https://mersz.hu/tarsoly-anatomia//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave