Veres Zoltán

A szolgáltatásmarketing alapkönyve

Bővített kiadás


Az elektronikus kereskedelem mint értéknövelt szolgáltatás

Kezdetben a „webáruházak” a klasszikus „katalógus-áruházakhoz” hasonlítottak leginkább, hiszen az áru megjelenése hasonló a világhálón, mint a hagyományos papíralapú katalógusokban. Az e-katalógus történetét tekintve a vállalat papíralapú katalógusának elektronikus megfelelője volt, mely a webes techológiákkal együtt fejlődik, alapja napjainkban valamilyen weben keresztül is elérhető adatbázis. Ha egy vállalat rendelkezik e-katalógussal, akkor azt általában hozzáférhetővé teszi a vevői számára valamilyen e-kereskedelmi eszköz segítségével, azaz vagy egy e-piactéren vagy saját honlapján keresztül. A fejlett e-piactereken online rendelési lehetőséggel ellátott e-katalógusok vannak, azaz a vevő közvetlenül az e-katalógusból tud rendelni az interneten keresztül. Az e-katalógus előnyei a hagyományos katalógusokhoz képest a következőkben rejlik:

A szolgáltatásmarketing alapkönyve

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 641 2

Az élesedő versenynek köszönhetően a szolgáltatótevékenység fókuszában az ügyintézés minősége, biztonsága és gyorsasága, a meglévő és a potenciális ügyfélkapcsolatok elmélyítése áll. A szolgáltatásmarketing előtt álló legnagyobb kihívás, hogy képes-e javítani az ügyfelek vásárlásélményét, és hogy hogyan tud alkalmazkodni az új technológiák által átformált játékszabályokhoz. A kihívásokra a válaszok ebben a könyvben keresendők. Veres Zoltán munkáját nemcsak a marketing- és PR-szakemberek forgathatják haszonnal, de kétségkívül minden olyan szolgáltatószektorban tevékenykedő vállalat, intézmény vezetői és munkatársai is, melyeknek eredményességét döntően meghatározza, hogy milyen kép él róluk a fogyasztók fejében.

Domonkos András

a Lombard Lízing Zrt. alapítója

Az elmúlt évektől kezdődően az ipar 4.0, és azon belül is a digitalizáció gyors fejlődése, alapvető változásokat követel meg a vállalatok menedzselésében és marketingjében. Így van ez a szolgáltatások területén is. Éppen ezért örömmel üdvözlöm, hogy Veres Zoltán az új követelményeknek megfelelően bővítette a 2009-ben írt könyvét. Így ez az új kiadás, megőrizve a korábbi művének erényeit, még a legkényesebb igényeknek is megfelel. Biztos vagyok benne, hogy a könyv mind a szakmában dolgozók, mind az oktatók, hallgatók és a kutatók körében továbbra is alapműnek fog számítani.

Rekettye Gábor

az MTA doktora

Professor Emeritus

Pécsi Tudományegyetem

Hivatkozás: https://mersz.hu/a-szolgaltatasmarketing-alapkonyve-bovitett-kiadas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave